Videopodcast

Een podcast is een audio-opname van een interview of gesprek met meestal meer dan 1 persoon. Er wordt gediscussieerd over bepaalde onderwerpen of leggen dingen uit aan de luisteraars. Het is het beste te vergelijken met een praatprogramma, maar dan zonder beeld. Een podcast kun je plaatsen op je website, sociale media of platformen die gemaakt zijn voor podcasts.

De luisteraars naar een podcast zijn vaak onderweg als ze luisteren, bijvoorbeeld in de auto of de trein. Soms worden de podcasts gewoon thuis of op kantoor geluisterd en dan is het wel jammer dat er geen beeld bij is. Een videopodcast zorgt ervoor dat je naast het audiogedeelte ook een video hebt van het gesprek.

Vaak worden de opnames voor het beeld gemaakt met 1 of twee camera’s. Van de beelden wordt een mix gemaakt, zodat je ziet wie het gezicht achter de stem is en het leuker is om te luisteren. Het is het beste te vergelijken met een online webinar.

Opnames op locatie

Een videopodcast wordt meestal opgenomen op locatie, zo hoeven de sprekers zich niet te verplaatsen, maar kunnen gewoon in hun vertrouwende omgeving aan de slag. Wij kunnen binnen een uur een opnamestudio opbouwen. Voor het maken van een videopodcast werken wij samen met professionele geluidsmensen.

Waarover gaat een videopodcast?

Podcasts zijn erg populair vandaag de dag en er zijn dan ook nauwelijks grenzen aan de onderwerpen die je kunt behandelen. De belangrijkste regel is dat een podcast in ieder geval moet amuseren, informeren of inspireren. Een (video)podcast heeft effect als het toegevoegde waarde geeft. Vertel bijvoorbeeld over de nieuwe ontwikkelingen in je branche. Wij kunnen met je meedenken om dit zo goed mogelijk te doen.

Losse videocontent van de hele podcast

Wanneer je opnames hebt van je hele podcast, kun je daar makkelijk verschillende korte video’s van maken. Videofragmenten met bijvoorbeeld een aantal inspirerende quotes. Door een videopodcast achteraf op te knippen in losse stukjes, creëer je een video beeldbank met korte filmpjes die je verspreid kan inzetten in je online marketing. Hoe voller je videodatabase zit, hoe beter je kunt inspringen op de actualiteit.

Geen video, maar wel een podcast?

Dat kan natuurlijk ook, wij kunnen ook zonder beeld een geluidsopname maken die je kunt gebruiken als podcast. Ben je nieuw met het fenomeen podcast? Wij kunnen je helpen bij het aanmaken van de accounts op bekende platformen zoals Apple Podcast, Google Podcast, Overcast, Amazone Music enzovoort.