Zelf aan de slag met live video

Wilt u zelf aan de slag gaan met live video, maar weet u niet welke apparatuur en software daarvoor nodig is? Wij kunnen u adviseren bij het kiezen van de juiste apparatuur en software. Bovendien geven we in company trainingen om ervoor te zorgen dat uw live video’s een succes worden.

Het vasthouden van een telefoon en live gaan op Facebook is niet moeilijk, maar een live video maken met een meer professionele uitstraling kan een stuk uitdagender zijn. U en uw medewerkers zijn geen camera- en geluidsmensen en hoeven dat ook niet te worden. Met onze hulp is het ook voor niet professionals mogelijk om toch (live)videos te maken met een professionele uitstraling.

Advies apparatuur en software

Welke camera’s en software u nodig bent voor uw live producties is een eerste en belangrijke stap. Live Video Solutions helpt u bij het kiezen van de juiste software en apparatuur waarbij voorop staat dat het een simpel en gebruikersvriendelijk systeem moet zijn.

Geluid en belichting

Een belangrijk onderdeel van een (live)video is goede audiokwaliteit. Een kleine investering in audio kan soms al het verschil maken tussen een slechte en een goede video. Dit geldt ook voor de belichting. Maar welk product werkt het best in uw situatie? Wij helpen u bij het maken van de juiste beslissing.

Flight packs

Ga zelf aan de slag met live streaming met een compact en eenvoudig te gebruiken flightpack van Live Video Solutions. De flightpacks en apparatuur zijn op maat aan te passen aan uw wensen. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen.

Set-up mediakanalen

Uiteindelijk moet de video naar uw kijkers. Deze kijkers kunnen zich binnen uw organisatie bevinden maar natuurlijk ook daarbuiten. Binnen de organisatie is het bijvoorbeeld mogelijk om via de Office 365 omgeving Video te delen. Daarbuiten wordt vaak Facebook of Youtube gebruikt voor het streamen van video. Dit jaar zal ook LinkedIn live video mogelijk maken op hun platform. We kunnen u adviseren bij de keuze van het platform en het opzetten van deze mediakanalen.

Dus is uw organisatie op zoek naar een simpele, gebruikersvriendelijke en kosteneffectieve oplossing voor (live)video neem dan contact met ons op.

Voorbeeld case

Tijdens de coronapandemie kregen wij van Paleis het Loo de vraag of wij voor hun een systeem konden adviseren om zelf livestreams te gaan maken. Na de inventarisatie van de behoefte hebben we een plan van aanpak gemaakt en een schematische uitwerking van het systeem. Na het aanschaffen van alle video- en audioapparatuur zijn wij een dag op locatie geweest om het personeel training te geven. Na deze cursus konden de mensen zelf aan de slag. Inmiddels wordt er maandelijks een uitzending van een uur gemaakt. Deze livestream wordt intern gedeeld met medewerkers en vrijwilligers.

Eenvoudig te bedienen live streaming video met behulp van iPad
Vanwege het gebruiksgemak is in deze case gekozen voor videosoftware op de iPad. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel vertrouwd raken met het systeem en relatief weinig technische kennis nodig zijn om zelf aan de slag te gaan.
Live video Studio Paleis het Loo Apeldoorn met audio mixer
Op de foto is de studio te zien die standaard is ingericht voor de uitzendingen. Er wordt gewerkt met twee camera’s en een laptop voor films en graphics. Wanneer intern het personeel niet beschikbaar is om de uitzending technisch te bedienen dan nemen wij dit over. Duidelijk is in ieder geval dat Paleis het Loo ook na de pandemie gebruik zal blijven maken van hun eigen live streaming oplossing.